Street Week - The Ultimate Race Challenge

Fem tävlingsbanor besöks efter ett körschema där deltagarna ska klocka en så snabb tid som möjligt på en 200 metersbana.
Mellan banorna körs bilarna för egen maskin där alla Se dom häftigaste och snabbaste gatbilarna i världen rejsa i Sverige. 200 tävlande ekipage kör mellan fem olika banor under en intensiv vecka för att jaga de snabbaste bantiderna. Detta är Drag and Drive när den är som bäst där den snabbaste genomsnittliga ET från veckan kröner en vinnare.

Fem banor på sexdagar

Fem tävlingsbanor besöks efter ett körschema där deltagarna ska klocka en så snabb tid som möjligt på en 200 metersbana.
Mellan banorna körs bilarna för egen maskin där alla reservdelar och verktyg som brukas måste transporteras tillsammans med tävlingsbilen, med eller utan släp.

Resultatet är lika mycket ett livsstilsevenemang och rullande bilträff som motorsport och uthållighetstävling. All tävlingsverksamhet sker på de fem banorna där ingen premieras av att köra för fort på transportsträckorna.
Tvärtom kan det utdelas strafftid om deltagare missköter sig i trafiken. Tio check points dvs. två om dagen ska prickas av längst vägen till nästa bana och ingår i tävlingsförfarandet.
Ni som varit med innan kommer att få vara med om helt nya checkpoints.

När veckan är slut görs en snittid av deltagarens lägsta körda tid från respektive bana där deltagarna i respektive klass även måste ha passerat alla check points för egen maskin.
Det gäller således inte bara att ha den snabbaste snittiden från fem banorna utan bilen ska fungera som transportfordon mellan tävlingsbanorna också. 

På varje bana finner du ett marknadsområde där du förutom att köpa god mat kan träffa flera av Street Weeks sponsorer vilka gärna visar upp vad just dom är bra på.


Att Street Week är populärt bland deltagarna har visat sig vid anmälan, tidigare års kvot på 200 deltagare har fyllts inom några minuter från anmälans öppnande.

Missa inte Street Week, alltid under vecka 27/28. 


Shop
Street Week Shop
Sponsorer