2023-12-20 15:16

Ida Zetterström är klar för NHRA

Ida Zetterström är klar för amerikansk Drag racing och Top Fuel. En av få européer och första svensken att bli handplockad av ett team i Amerika.

Sedan hon var åtta har hon kört drag racing, drömmen om högsta ligan i Förenta staterna har funnits och allt hårt arbete verkar ha lönat sig. Nyligen handplockad till JCM racing team i NHRA ska hon vara med och fajtas för att plocka hem mästartiteln.

För er som inte riktigt har koll på vad detta är kan det kort summeras som den största, ballaste och mest prestigefyllda ligan för Top-Fuel dragsters som är den mest kraftfulla maskinen som kan husera på en dragstrip.

Ida Zetterström slog hastighetsrekord under sommaren 2023 med en topphastighet på 516 km/h och en osannolik tid på 3,77 sekunder på 1000 ft. I september avgjordes EM i Top Fuel klassen, Zetterström stod som segrare med tiden 3,91 sekunder på distansen 304,8 meter och lite över 437 km/h i hastighet.

För er med skarpt öga såg ni säkerligen Ida på Street Week. Hon var nämligen Co-driver till pojkvännen Kim Hilander. Hon var inte bara Co-driver utan hjälpte även till med sin expertis och höll förargenomgång på engelska för det internationella deltagarna.

Street Week Crew

Shop
Street Week Shop
Sponsorer