2024-06-30 23:48

Snabbintervju med Peter Johansson #16

Street Week tar tempen på team Hangover Racing inför Street Week 2024

Street Week Shop befann sig på Kjula Dragway den 29 juni. Där träffar vi Peter Johansson med sitt team Hangover Racing, teamet har samma startnummer som förra året vilket är #16. Idén med att köra på Kjula den här helgen är för att testa sin Opel Ascona inför vecka 28, där det ska köra klassen Import War. 

Allt börjar bra och Peter lyckas tillsammans med sitt crew slå personbästa på första repan. Dessvärre slutar det olyckligt med att kardanen går sönder, men som vi redan vet, Street Week:are är något speciellt. Vi frågar, "Kommer ni kunna ta er till Mantorp inför starten?” Kanske en dum fråga i efterhand, för utan minsta bekymmer säger han, “det är ju en hel vecka kvar”. Positiva tankar är hur man tar sig igenom Street Week och “bättre att det går sönder före, och inte under", konstaterar Peter. 

I år har Asconan fått uppgraderad turbo och det verkar fungera riktigt bra med motorn, så bra så det finns funderingar på att köra “sealed hood” challenge. För Peter är Street Week en vecka att se fram emot. Att ha roligt och få trycka “plattan i mattan” 201 meter. Det bästa med Street Week säger han är, som många håller med om, gemenskapen och människorna. Till vardags arbetar han med sin egen firma, som självklart tar hand om bilar. Även om det gick som det gick på Kjula är teamet positiva och de känner sig lugna med förhoppningar om en intensiv vecka. 

Med det önskar vi Peter Johansson och team Hangover Racing #16 ett stort lycka till! 

/Street Week Crew

Shop
Street Week Shop
Sponsorer